Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers 21 June 2021

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers 21 June 2021 – Dear viewers Prize Wali Paathshala Flipkart Quiz is live now. and if you want to win Exciting Prizes by selecting correct answers options then do follow tophunt.co.in. You will get here fastest correct Answers to win Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz. So let’s check out today’s Quiz answers.

This Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Contest is Live Now. You can play the Flipkart Prize Wali Paathshala quiz and win Assured Prizes. If You are looking for fast and right answers here are all 3 correct answers to The Quiz.

How to Play Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz 21 June 2021

Table of Contents

1.. Download Flipkart App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

Advertisement

3. Search “Game Section in the app & Find Prize Wali Paathshala answers Quiz

4. There will be a total of 3 questions

5. Answer all the Quiz questions correctly to Win Gifts.

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Details

  • Quiz Name – Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers
  • Episode No. 56
  • Season No. 2
  • Prizes – Exciting Prizes
  • Based on- General Knowledge
  • Flipkart Prize Wali Paathshala Contest Date – 21st June, 12.00 AM To 11:59 PM
  • Contest Prize – Flipkart 1 Lakh + Prizes.
  • Result – Immediately

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Contest Answers 21st June:

Here are Today Prize Wali Paathshala Question With Answers : 

Episode No. 56 – Vroom Vroom!

Q1:What is the name of the fund chaired by the prime minister of India?

Answer 1: PM Cares

Q2:Which of these buildings has a number in its name?

Answer 2: Option 4 ( Char Minar )

Q3: Where was the formula 1 Indian grand prix held?

Answer 3: Uttar Pradesh

Flipkart Khel Paheliyon Ka Quiz

Flipkart Ladies vs Gentlemen Quiz Answers

Flipkart FYI Quiz Answers For Your Information Quiz

Flipkart Bid and Win Quiz Answers Today

Flipkart Daily Trivia Quiz Answers Today

Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers Today

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers Today

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers Today

Flipkart Kya Bolti Public Quiz Answers Today

Flipkart Big Buzz Challenge Quiz Answers Today 

Flipkart Koun Who Is The Killer Quiz Answers Today

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Aage Kya Atrangi Drams Quiz

Episode No. 55 –Dandi March

Q1: Identify this surname _AD__A?

Answer 1: JADEJA

Q2:Which animal is the state animal of West Bengal?

Answer 2: Fishing Cat 

Q3: In which year did mahatma gandhi lead the salt march to dandi?

Answer 3: 1930

Episode No. 54 – Jersey No. 18

Q1: Which animal has poor eyesight??

Answer 1: RHINOCEROSES – B

Q2: Which part of the human body makes blood cells?

Answer 2: BONES- B

Q3: In which year did virat kohli make his debut in international cricket?

Answer 3: 2008 – B

Episode No. 53- Rihana ka Deewana

Q1: Which of these places did not come under India control on august 15 1947?

Answer 1: GOA

Q2: Which of these sportsperson is married to another sportsperson?

Answer 2: Saint Nehwal

Q3: In feb 2031 which siner released a song named riri about rihanna?

Answer 3: Diljit Dostnath

Episode No. 52-The Invisible Hero

Q1: Which of these apps has a feature called spaces?

Answer 1: Twitter

Q2: In the movie mr .india which of these objects makes the wearer invisible?

Answer 2: Wrist Watch 

Q3: Identify this surname A_VAN_?

Answer 3: Advani

Episode No. 51 – India’s Business Tycoons

Q1: Where is india tallest mountain located?

Answer 1:  SIKKIM- 

Q2: Which of these business groups was started first?

Answer 2: WADIA – A

Q3: Which of these fathers son duos are also called jai kishan jain hemant?

Answer 3: JACKIE SHROFF AND TIGER SHROFF – D

Episode No. 50 -Heritage Landmarks 

Q1: Identify the plant?

Answer 1: Bamboo

Q2: Which of these actors is an engineer?

Answer 2: TAPSEE PANNU – B

Q3: Which of these landmarks were not built by the British?

Answer 3: Tajmahal Palace – A

Episode No. 49 -India’s Beauty Queens 

Q1: Which city IPL team changed their name for ipl 2021 season?

Answer 1: MOHALI – C

Q2: Which of these actress did not win the miss India competition?

Answer 2: PRIYANKA CHOPRA – D

Q3: Who among these has served as chief minister of a state?

Answer 3: RAJNATH SINGH – C

Episode No. 48 -Sky High Wedding

Q1: Which of these cities is not a state capital?

Answer 1: AHMEDABAD

Q2: Identify this personality __ji_ao?

Answer 2: BAJIRAO B, A& R

Q3: In May 2021 aboard which airline did a couple in tamil nadu conduct their wedding?

Answer 3: Spicejet

Episode No. 47 – Main Tera Amplifier

Q1: Which of the technologies is named after the person?

Answer 1: DOLBY – C

Q2: Which kd these movies does not contain the name of place?

Answer 2: TUBELIGHT – C

Q3: Which cricketer has not played a twenty match for India yet?

Answer 3: PRITHVI SHAW – B

Episode No. 46 – Kabbadi Kabaddi

Q1: In which of these states would you find an Indian Rhinoceros in the wild?

Answer 1: Assam – A

Q2: Which actor owns the Pro Kabaddi team Jaipur Pink Panthers?

Answer 2: Abhishekh Bachchan – B

Q3: Which of these materials is not made from plants?

Answer 3: Silk – C

 

Episode No. 45 – Reel vs Real

Q1: Which freedom fighter was killed in gunfight with the british at alfred park in prayagraj

Answer 1: Chandra S Azad -D

Q2: Which of these real life characters has Abhishek Bacchan not played on screen?

Answer 2: Charles S – C

Q3: Identify this town __nar?

Answer 3: Konark – K , O & K

Episode No. 44 -Saviour Sood

Q1: Identify this personallity _J w a l

Answer 1: KEJRIWAL, K,E,R & I

Q2: Which celebrity poster was showered with milk for his efforts in helping people during the pandemic?

Answer 2: SONU SOOD- C

Q3: Who served as the prime minister after Pt Jwaharlal Nehru?

Answer 3: L B SHASHTRI – B

Episode No. 43 – Destination Weddings

Q1: Which of these is owned by an Indian company?

Answer 1: Jaguar – D

Q2: Which of these couples got married in a palace?

Answer 2: Option D

Q3: The foundation ostone for which of these was laid b y mian mir a sufi saint?

Answer 3: Golden temple – C

Episode No. 42 -Jewel of India

Q1: Which of these brands is owned by ms dhoni?

Answer 1: SEVEN – D

Q2: The bharat ratna award is in the shape of which of these?

Answer 2: PEEPAL LEAF – A

Q3: In which yearm indira gandhi impose the emergency?

Answer 3: 1975 – C

Episode No. 41 – Indo-Pak War

Q1: In which of these years did inda not fight a war with Pakistan?

Answer 1: 1975 -B

Q2: Idenitify the logo of telegram?

Answer 2: Option 3 -C

Q3: Identify this place __ipur?

Answer 3: Udaipur U , D & A

Episode No.40 – Sports mein Nepotism

Q1:Where was Mahatama Gandhi when India became independent?

Answer 1: Kolkatta – C

Q2:Who among these is not a child of sportsperson?

Answer 2: Image 3- C

Q3:Which of these states did not see a new government elected in 2021?

Answer 3: Uttarakhand

Episode No.39 – India’s World Cup Glory

Q1:Starting in the 19th century which of these princely state was ruled by begums for over a century?

Answer 1: Bhopal – A

Q2:Which of these can breathe underwater?

Answer 2: Shark -D

Q3:In which of these years has India not won a world cup in cricket?

Answer 3: 2003

Episode No.38 -T20 ka Power Player

Q1:Which university co-developed the Covishield vaccine?

Answer 1: OXFORD

Q2:Who was the leading run-scorer in the IPL 2021 at the time it was suspended?

Answer 2: SHIKHAR DHAWAN

Q3: Salman Khan’s film Radhe: Your Most Wanted Bhai is based on a film made in which language?

Answer 3: KOREAN

Episode No.37 – Billion $$$ Breakup

Q1: The co-founder of which of these companies recently announced that he was divorcing his wife?

Answer 1: Microsoft – B

Q2: Sputnik-V the Russian vaccine was named after the world’s first war?

Answer 2: Satelite – C

Q3: Who of the following was not the son of Mughal emperor Akbar?

Answer 3: Kusrau- D

Episode No.36 -Roar of the Cheetah?

Q1: What does the name of the cyclone ‘Tauktae’ mean?

Answer 1: lizard, -D

Q2: Which country originally developed pubg?

Answer 2: South Korea- D

Q3: Which of these animals can’t roar?

Answer 3: Chittah -A

Episode No.35 -Registaan mein Pahaad

Q1: How many months are there in a century?

Answer 1: 1200

Q2: Which of these is not a UNESCO World Heritage site?

Answer 2: Lotus Temple

Q3: Which of these Mountain ranges are found in Rajasthan?

Answer 3: Aravalli

Episode No.34 – The Real Gully Boy

Q1: Which of these monuments did emperor Akbar build after conquering Gujrat?

Answer 1: Buland Darwaja – C

Q2: Guess the famous actors name _ AN _ EE _?

Answer 2: Ranveer Singh -RVR

Q3: What term is used for a word that is spelled the same forward and backward?

Answer 3: Palindrome – C

Episode No.33- Fauji se Badshah

Q1: Which of these film stars was noticed in the tv series Fauji ?

Answer 1: Shah Rukh Khan – C

Q2: The process where plants lose water through their leaves is called?

Answer 2: Transpiration – B

Q3: Select the odd one out?

Answer 3: Bappi Lahiri- C

Episode No.32 -Game Takht

Q1: Which number comes next 1-2-3-5-8-13 _?

Answer 1: 21 – C

Q2: Which of these cricketers did not marry in the year 2020?

Answer 2: Jaspreet Bumrah- C

Q3: Who was the last Mughal emperor to have sat on the throne of Delhi?

Answer 3: Bahadur Shah – B

Episode No.31 – Taal Se Taal Mila

Q1: Which of these building is located in Mumbai?

Answer 1: Option  1

Q2: The Indian Railways is divided into how many zones?

Answer 2: 17

Q3: What is the term used to describe ‘BEAT’ in Indian classical music?

Answer 3: Taalam

Episode No.30 – Genda Phool

Q1: In which country is the tomb of the first Mughal emperor situated?

Answer 1: Afghanistan

Q2: What do we call the phenomenon that resists the movement of stationary objects?

Answer 2: Inertia

Q3: Which flower was the basis of a super-hit song by Badshah featuring Jacqueline Fernandez?

Answer 3: Marigold -(Option No.3)

Episode No. 29- Shahi Mughalai

Q1: Which of these mountains is located in asia?

Answer 1: Mount Fuji -C

Q2: Whom did mughal emperor shah Jahan choose as his Successor?

Answer 2: Dara Sikhoh – B
Q3: On which of these river is one of the songs from the movie haider based on?

Answer 3: Jhelum – B

Episode No. 27- Pawri Ho Rahi Hai!

Q1: Which of these water bodies is the largest in the world?

Answer 1: Pacific Ocen

Q2: Which letter of the English alphabet is the most used in normal writing?

Answer 2: E

Q3:  Which of these girls has been having a super-viral ‘pawri’ video on the internet?

Answer 3: Option- D

Episode No. 26- India’s own France

Q1: If there are 60 seconds in a minute how many hours are there in a week?

Answer 1: 168 hours

Q2 : Which of these actors is the son of a famous poet?

Answer 2: Farhan Akhtar

Q3:  Which of these places was under foreign colonial rule even after India gained independence?

Answer 3: Pondicherry

Episode No. 26- Kabab mein Preity

Q1: Which is the longest side of a right-angled triangle?

Answer 1: Hypotenuse

Q2: Apart from India which country’s national anthem did Rabindranath Tagore write?

Answer 2: Bangaladesh

Q3: Which actress was at the centre of funny memes after a viral video with Riteish Deshmukh and Genelia D’souza?

Answer 3: Priety Zinta

Episode No. 25- Desi Tadka

Q1: Which of these is the odd one out?

Answer 1: Flute -B

Q2: Which of these commonly used spice is called ‘Dal chini’ in Hindi?

Answer 2: Cinnamon -A

Q3: Which of these animals is not found in India?

Answer 3: Moose -A

Episode No. 24

Q1: On which continent is the world’s driest place found where it rains the least?

Answer 1: Antarctica

Q2: Which social media star had earlier gained popularity with the TV series Phulwa in 2011?

Answer 2: Jannat Zubair

Q3: How many players play on the court at a time in a basketball match?

Answer 3: 10

Episode No. 23

Q1:  How many pairs of ribs does a normal adult human being have ?

Answer 1: 12

Q2: What name is collectively given to petals of a flower?

Answer 2 : corona

Q3: Whose birthday on 29th august is celebrated as national sports day in India?

Answer 3: Dhanchand – Option 2 

Episode No. 23

Q1: Tipu Sultan was the ruler of which kingdom?

Answer 1: Mysore

Q2: In which branch of mathematics would you come across the terms sine-tangent and cos?

Answer 2: trigonometry

Q3: Which of these fruits does not grow on a tree?

Answer 3: Strawberry

Episode No. 22 – Paisa Hi Paisa!

Q1: In which city is the Biju Patnaik International airport located?

Answer 1: Bhuvaneshwar -D

Q2: Which monument can be seen on the Rs.200 Indian currency note?

Answer 2: Sanchi Stupa -C

Q3:What is the full form of IP in computer language?

Answer 3: Internet Protocol – B

Episode No. 21

Q1:Which of these apps was launched in India after the bank of TikTok?

Answer 1: Chingari

Q2: Which of these container ships got stuck in the Suez Canal and blocked it for days in March 2021?

Answer 2: ever given

Q3: What is the full form of FTW?

Answer 3: for the win

15 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 20

Q1:In which city was the Indian National Congress founded?

Answer 1: Bombay 

Q2:  Which of these statue is built on the river Narmada?

Answer 2: statue of unity

Q3:What are permanently frozen lakes called?

Answer 3: glaciers

14 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 18

Q1: Which social media portal has created Horizon – a new virtual world that allows people to explore – connect with others and play games?

Answer 1: Facebook

Q2: Which of these diseases is spread by the common housefly?

Answer 2: Cholera

Q3: What is arachnophobia the fear of?

Answer 3: Spider

 

13 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 17

Q1: In 1952 who became the first Vice President of India?

Answer 1: Image 4 

Q2:  Which of these component does the Fungi plant lack?

Answer 2: Chlorophyll

Q3: In which city would you find the largest jail in Asia?

Answer 3: New Delhi

12 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 16

Q1:Which of these characters is a ninja or shinobi named _______ Uzumaki??

Answer 1: Naruto

Q2: Which of the following species weigh more than any other species on this planet?

Answer 2: Insects

Q3: Which snake did Krishna defeat in a battle in the Yamuna river?

Answer 3: Kaliya

11 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 15 – 

Q1: Which of these icons would you click to access Instagram TV?

Answer 1: image 1

Q2: The Aadhar card is issued by the UIDAI to every citizen of our country. What does the ‘U’ stand for?

Answer 2: Unique

Q3: Which of these scientists was the first to identify a living cell?

Answer 3: Robert Hooke

10 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 14 – 

Q1: What item commonly found in the kitchen is scientifically named Sodium Chloride?

Answer 1: salt

Q2: Which monument in Delhi was built as an observatory by Raja Jai Singh II?

Answer 2: Jantar Mantar

Q3: Who amongst the following actresses won the National award for the best actress first?

Answer 3: Priyanka Chopra

9 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 13 – Presidential Ride 

Q1: Which is the current official car of the President of India?

Answer 1: Marcedes Benz 

Q2: Which of these natural disasters is measured through Mercalli Scale?

Answer 2: earthquake

Q3: Which of these animals has the most number of legs?

Answer 3: spider

8 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 12

Q1: What is the scale used for measuring an earthquake’s intensity?

Answer 1: RICHES SCALE

Q2: Which of these fruits is defined as a drupe?

Answer 2: PLUM

Q3: In which city is the headquarter of the Southern Command of the Indian Army located?

Answer 3: PUNE

7 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers! – Episode No. 11

Q1:  In which cantonment town did Mangal Pandey fire at his superior officers disobeying the command to use newly issued cartridges?

Answer 1: Barrackpore

Q2: Which of these birds is the state bird of West Bengal?

Answer 2: W Kingfisher 

Q3: Guess the animal W_RTH_G

Answer 3: Warthog 

6 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Dhoom Machale! – Episode No. 10

Answer 1: Barak Obama

Q2:  Which country has the world’s largest rainforests?

Answer 2: brazil

Q3: Which of these parts of the body is made out of keratin?

Answer 3: nails

5 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Dhoom Machale! – Episode No. 09

Q1: Which of these actors did not play the villain in the dhoom film series ?

Answer 1: UDAY CHOPRA

Q2: Which Korean boy band has a fan following called ARMY ?

Answer 2: BTS

Q3: What is the fear of colours called ?

Answer 3: CROMOPHOBIA

4 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Olympic Champions – Episode No. 08

Q1: Which gas is used to fill in balloons to make them float on their own in the air?

Answer 1: HELIUM

Q2: Which country has won th most medals in the history of Olympic Games?

Answer 2: USA

Q3: Which of these is not a fossil fuel?

Answer 3: FIREWOOD

3 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Mughal Era Tombs – Episode No. 07

Q1: Which of these does not fit with the rest of the monuments?

Answer 1: Charminar

Q2:Which part of a plant is called as the ‘Kitchen’?

Answer 2: Leaf

Q3: What is the full form of  BIB?

Answer 3: Boss is back

2 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – The Mango Season- Episode No. 06

Q1: Which element is the main component of diamonds?

Answer 1: Carbon

Q2: Who was the last Governor General of India?

Answer 2: C Rajgopalchari

Q3: Which of these is NOT a kind of mango?

Answer 3: Hariyali

1 May Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Inquilab Zindabad- Episode No. 05

Q1: Which modern-day Indian state did Vasco da Gama reach when he first came India?

Answer 1: Kerala

Q2: Which of the film actor’s birth name was Inquilab Srivastava?

Answer 2: Amitabh Bachhan

Q3: The frozen form of which of the following gaese is also known as Dry ice?

Answer 3: Carbon Dioxide

30 April Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Internet Favorite Celebrity- Episode No. 04

Q1: Which is the next number in the series: 1 – 8 – 27 – 64 – ___?

Answer 1: 125

Q2: Who is the present Chief Minister of Rajasthan?

Answer 2: ASHOL GEHLOT

Q3: Which natural disaster is responsible for the creation of a tsunami?

Answer 3: EARTHQUAKE

29 April Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Internet Favorite Celebrity- Episode No. 03

Q1: Which of these vegetables does NOT grow above the ground?

Answer 1: TURNIP

Q2: Which Indian celebrity has the most number of followers on Instagram?

Answer 2: VIRAT KOHLI

Q3: Which country is currently ruled by King Rama X?

Answer 3: THAILAND

21 June Prize Wali Paathshala Quiz Answers – Chuk Chuk Rail Gaadi- Episode No. 02

Q1:World’s highest rail bridge has been built over which river?

Answer 1: CHENAB

Q2: Which of these food items will float in plain water?

Answer 2: APPLE

Q3: Which of these acids is commonly found being used in the kitchen?

Answer 3: ACETIC ACID

27 April Prize Wali Paathshala Quiz Answers – The Pathshala Resumes -Episode No. 01

Q1: Which planet in our solar system has a day that is longer than its year?

Answer 1: venus

Q2: Where did the Dandi March start from?

Answer 2: AHMEDABAD

Q3: Which of these actresses was originally named Ashwini?

Answer 3: SHILPA SHETTY

TERMS AND CONDITIONS

1. This  Contest will commence from 12:00:01 A.m. (IST) to 11:59:59 p.m. (IST) (“Contest Period”).

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign in to or sign-up from an account on Flipkart.com.

3. Once you have signed in to Flipkart.com, you can participate by navigating to Flipkart The Quiz Show page where 5 (five) Contest questions will be posted during the Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the Contest questions correctly, you will be entitled to a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered all the Contest quiz questions correctly.

5. The draw of lots will be carried out at the end of the Contest Period and a total of 1 (One) participants will be selected as winners by a random draw of lots.

7. The declared winner(s) will be eligible for winning Quiz each (hereinafter referred to as “Prize(s)”).

7. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

8. Each winner will be required to claim the Prize as per the requirements prescribed below in these T&Cs.

Through this, Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers you will win this quiz. And for more Flipkart Quiz please follow this tophunt.co.in. page. Best luck.

Source: Flipkart App

Leave a Comment