Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers Today 3 December 2021

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers 3rd December 2021 – Dear viewers Fake or Not Fake Flipkart Quiz is live now. and if you want to win Exciting Prizes by selecting correct answers options then do follow tophunt.co.in. You will get here fastest correct Answers to win Flipkart Fake or Not Fake Quiz. So let’s check out today’s Quiz answers.

This Flipkart Fake or Not Fake Quiz Contest is Live Now. You can play the Flipkart Fake or Not Fake quiz and win Assured Prizes. If You are looking for fast and right answers here are all 3 correct answers to The Quiz.

How to Play Flipkart Fake or Not Fake Quiz 3 December 2021

Table of Contents

1.. Download Flipkart App From Google Play Store OR Apple Store.

2. Open & Sign in to the Flipkart App.

3. Search “Game Section in the app & Find Fake or Not Fake answers Quiz

4. There will be a total of 3 questions

5. Answer all the Quiz questions correctly to Win Gifts.

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Details

  • Quiz Name – Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers
  • Episode No. 356
  • Prizes – Exciting Prizes
  • Based on- General Knowledge
  • Flipkart Fake or Not Fake Contest Date – 3 December , 12.00 AM To 11:59 PM
  • Contest Prize – Flipkart 1 Lakh + Prizes.
  • Result – Immediately

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Contest Answers 3rd December : 

Here is Today Fake or Not Fake Question With Answers

Episode 356 -The Big Era

Q1: Sooryavanishi is a remake of Amitabh Bachan’s film sooryavansham.

Answer 1: Fake

Q2: World first airmail service started from india

Answer 2: Not Fake

Q3: There is a place named udaipur in himachal pardesh

Answer 3: Not Fake

Episode 355 –  Aloo Le Lo

Q1: Jwala gutta is a professional tennis player

Answer 1: Fake

Q2: Hamleys is owned by mukesh ambani

Answer 2: Not Fake

Q3: Potato is believed to have been originated in south america

Answer 3: Not Fake

Episode 354 – Jai Jai Money

Q1: Chetan Bhagat released a book titled ‘400 days’ in 2021.

Answer 1: Not Fake

Q2: Bitcoin tender is legal in India.

Answer 2: Fake

Q3: ‘Arun Jaitley Stadium’ is the oldest international stadium in India?

Answer 3: Fake

Episode 353 – Kasauti Zindagi Kay

Q1: Sandwich is named after a place in Germany.

Answer 1: Fake

Q2: A pink ribbon is usually associated with aids awareness.

Answer 2: Fake

Q3: Ekta Kapoor and Karan johar were awarded the Padma Bhushan in Nov 2021.

Answer 3: Fake

Episode 352 -Tip Tip Barsa Pani

Q1: The fear of cats is called mysophobia

Answer 1: () Fake

Q2: Tip tip barsa pani song originally featured in the film mohra.

Answer 2: () Not Fake

Q3: Rabindranath Tagore has written the pledge usually found in school textbooks.

Answer 3: () Fake

Episode 331 – Bunty Ki Babli

Q1: Sahaid Kapoor was a background singer for Bunty aur Babli film.

Answer 1: Fake

Q2: The minimum age to join Facebook in India is 16 year

Answer 2: Fake

Q3: Bihar is the 2nd most populous state after up

Answer 3: Fake

Episode 350 -Pardes Jaake Pardesia

Q1: Only four states in india with pradesh in their name

Answer 1: () Fake

Q2: India has been qualified for the fifa world cup

Answer 2: () Not Fake

Q3: Camels have three sets of eyelids

Answer 3: () Not Fake

Episode 349 – Sona kitna sona hai?

Q1: Skin regenerates itself almost every 28 days.

Answer 1: Not Fake

Q2: There are no active volcanoes in India.

Answer 2: Fake

Q3: Olympic gold medals are primarily made of silver.

Answer 3: Not Fake

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart OPPO Challenge With Ranbir Quiz

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers

Flipkart Kya Bolti Public Quiz Answers

Flipkart Khel Paheliyon Ka Quiz

Flipkart Ladies vs Gentlemen Quiz Answers

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers Today

Flipkart FYI Quiz Answers For Your Information Quiz

Flipkart Bid and Win Quiz Answers Today

Flipkart Daily Trivia Quiz Answers Today

Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers Today

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers Today

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers Today

Flipkart Big Buzz Challenge Quiz Answers Today 

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Koun Who Is The Killer Quiz Answers Today 

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Aage Kya Atrangi Drams Quiz 

Episode 348 -The India-Pak Rivalry

Q1: Apes laugh when they are tickled.

Answer 1: Not Fake

Q2: Anna Hazare is the founder of the ‘Aam Aadmi Party.

Answer 2: Fake

Q3: India has defeated Pakistan in all matches in the ICC Cricket World Cup.

Answer 3: Fake

Episode 347 – The Ludo King

Q1: ‘Pachisi’ is the ancient name for Ludo.

Answer 1: Not Fake

Q2: The Internet Explorer browser has been discontinued from 2021.

Answer 2: Not Fake

Q3: Guru Nanak is considered to be the founder of Sikhism.

Answer 3: Not Fake

Episode 346 -Street Dancer

Q1: Humans have an equal number of bones & muscles in their bodies.

Answer 1: Fake

Q2: Engineer’s Day is celebrated on Sir C.V Raman’s birthday in India.

Answer 2: Fake

Q3: Remo D’souza has directed three films with Varun Dhawan playing the lead role.

Answer 3: Fake

Episode 345 -India in Poland!

Q1: In India the driver seat of the car is always on right

Answer 1: Not Fake

Q2: A city square in poland is named after harivansh rai bachchan

Answer 2: Not Fake

Q3: India share its longest international land border with Bangladesh

Answer 3: Not Fake

Episode 344 -Monkeys in Space?

Q1: INDUS river originates in india

Answer 1: Fake

Q2: Rice is the most produced grain in the world

Answer 2: Fake

Q3: The first creature sent to space was a monkey

Answer 3: Fake

Episode 343 – Doordarshan

Q1: A group of crows is called a parliament.

Answer 1: Fake

Q2: The first television network in India was zee tv.

Answer 2: Fake

Q3: Hot water and cold water produce different sounds when poured.

Answer 3: Not Fake

Episode 342 – Kauwa Ka Ghosla

Q1: Both Mirzapur and Wasseypur are cities in Bihar.

Answer 1: Fake

Q2: Saturn has the most number of moons in the solar system.

Answer 2: Not Fake

Q3: Anil Ambani’s house in Mumbai is named Antilia.

Answer 3: Fake

Episode 341 – Women in Blue

Q1: India is the largest producer of Balanas in the world.

Answer 1: Not Fake

Q2: Twitter’s parent compary has been renamed to Meta.

Answer 2: Fake

Q3: The Indian women’s cricket team has won the ICC T20 World Cup once.

Answer 3: Fake

Episode 340 – The Parsian Jamun

Q1: Gulab Jamun originated in Persia.

Answer 1: Not Fake

Q2: A White Rhino is actually grey in color.

Answer 2: Not Fake

Q3: Depression is hereditary.

Answer 3: Fake

Episode 339 -Bebo Main bebo

Q1: Tonsils can grow back.

Answer 1: Not Fake

Q2: The fear of vegetables is called lachannophobia.

Answer 2: Not Fake

Q3: Kareena Kapoor has also done playback singing.

Answer 3: Not Fake

Episode 338 -Yeh Dil Deewana

Q1: Sonu Nigam has sung over 2000 songs.

Answer 1: Not Fake

Q2: HB written on a pencil stands for Hard Black.

Answer 2: Not Fake

Q3: Snakes can help predict earthquakes.

Answer 3: Not Fake

Episode 337 -Stars on Earth

Q1: Dara Singh Randhawa was an Indian professional boxer

Answer: Fake 

Q2: The film tare Zameen par was released on children’s day

Answer: Fake

Q3: Women are more likely to have thyroid issues than men

Answer: Not Fake

Episode 336 – Can Dolphins kick?

Q1: The term dolphin kick is associated with swimming.

Answer 1: Not Fake

Q2: Mushrooms produce vitamin d when exposed to sunlight.

Answer 2: Not Fake

Q3: Type 2 diabetes only affects overweight people.

Answer 3: Fake

Episode 345-Poop in Cubes?

Q1: Calabash is another name for Bottle gourd or Lauki.

Answer 1: Not Fake

Q2: Pandas have cube-shaped poop.

Answer 2: Fake

Q3: Historical Monument ‘Agrasen ki Baoli’ was featured in Aamir Khan’s song ‘Khalbali’.

Answer 3: Fake

Episode 334 – The Grand Federer

Q1: China has only one time zone

Answer 1: Not Fake

Q2: Priyanka Chopra has worked in a Disney movie

Answer 2: Not Fake

Q3: Roger Federer is the first male player to complete the career grand slam on three different surfaces

Answer 3: Fake

Episode 333 -Jakie Chan Vs Sonu Sood

Q1: Pakistan defeated India after 29 years in a Cricket World Cup.

Answer 1: Not Fake

Q2: Sonu Sood has acted in a Chinese film.

Answer 2: Not Fake

Q3: ‘Rajnigandha’ flower is originally from India.

Answer 3: Fake

Episode 332 – Dugna Lagaan

Q1: England has won the cricket world cup the most number of times.

Answer 1: Fake

Q2: Sim Bhullar is the first player of Indian origin to play in an NBA game.

Answer 2: Not Fake

Q3: Ice iis more dense than water

Answer 3: Fake

Episode 331 – Aamchi Mumbai

Q1: Mumbai was the capital of the British Indian empire till the year 1911.

Answer 1: Fake

Q2: Pneumonia is not contagious.

Answer 2: Fake

Q3: Google was once put up for sale.

Answer 3: Not Fake

Episode 330 – Butter Fruit Avocado

Q1: Wi-Fi stands for Wireless Functioning.

Answer 1: Fake

Q2: Peepal tree shouldn’t be planted inside a house.

Answer 2: Not Fake

Q3: Butter fruit and Avocado are the same fruit.

Answer 3: Not Fake

Episode 329 -Lettuce Sunflowers

Q1: Lettuce is a member of the sunflower family.

Answer 1: Not Fake

Q2: A vaccine exists for malaria.

Answer 2: Fake

Q3: Ratan tata is a pilot himself.

Answer 3: Not Fake

Episode 328 -Peaches of Georgia

Q1: Apples and peaches are members of the rose family.

Answer 1: Not Fake

Q2: Virat Kohli is the only Indian player to score a century in a World Cup debut.

Answer 2: Not Fake

Q3: Giraffes keep growing until they die.

Answer 3: Fake

Episode 327 – Babumoshai

Q1: Kale is a fruit

Answer 1: Fake

Q2: Rajesh Khanna was born on the same day as his daughter Twinkle Khanna.

Answer 2: Not Fake

Q3: Use of alcohol-based hand sanitizers dry your hands.

Answer 3: Fake

Episode 326 -Heroes Of The Nation

Q1: Bappi lahiri real name is alokesh

Answer 1: Not Fake

Q2: President tatrakshak medal is awarded to Indian navy officers

Answer 2: Fake

Q3: Tawang ganden namgyal lhatse is located in india

Answer 3: Not Fake

Episode 325 -Chocolatey Maths

Q1: SRK is named rahul in more than 12 movies

Answer 1: Fake

Q2: Wolves howl at the moon

Answer 2: Fake 

Q3: Eating chocolates can help in studying mathematics

Answer 3: Not Fake

Episode 324 -Chai pe Chess

Q1: The fear of animals is called zoophobia

Answer 1: Not Fake

Q2: The radius bone is present in the leg

Answer 2: Fake 

Q3: The term tee is associated with chess

Answer 3: Fake

Episode 323 -Miss Tulip Beauty

Q1: Aishwarya Rai has a flower named after her.

Answer 1:Not Fake

Q2: The smallest cell in the human body is male sperm.

Answer 2: Not Fake

Q3: Turkey’s don’t fly.

Answer 3: Fake

Episode 322 – Lambu in Space

Q1: Astronauts grow taller in outer space

Answer 1: Not Fake

Q2: The average human brain contains 78% water

Answer 2: Not Fake

Q3: Hens don’t have teeth

Answer 3: Fake

Episode 321 – Sonam Canne or Cannot

Q1: Like fingerprints, humans have unique tongue prints too

Answer 1: Not Fake

Q2: Vultures stalk living animals

Answer 2: Fake

Q3: Sonam Kapoor is the first indian to be a part of the cannes film festival jury

Answer 3: Fake

Episode 320 -A Day on Neptune

Q1: India played its first one day international against new zealand

Answer 1: Fake

Q2: On planet neptune one day has 16 hours

Answer 2: Not Fake

Q3: Kartik Aaryan made his bollywood debut with the film sonu ke titu ki sweety

Answer 3: Fake

Episode 319 – Cloud of Ground

Q1: There are 2000 thunderstorms on earth every minute

Answer 1: Not Fake

Q2: Chak de India story was inspired by the Indian women Asian cup 2004 victory

Answer 2: Fake

Q3: Rain contains vitamin b12

Answer 3: Not Fake

Episode 318 – Cinderella Pumpkins

Q1: The word pumpkin showed up for the first time in the fairy tale cinderella

Answer 1: Not Fake

Q2: At birth a baby blue whale weighs as much as its mother tongue

Answer 2: Not Fake

Q3: Kapil Dev has acted in the movie mujhse shaadi karoge

Answer 3: Not Fake

Episode 317 -Bhangra Boy

Q1: The brighter the star the shorter its lifespan

Answer 1: Not Fake

Q2: Eating garlic before sleeping will help keep mosquitoes away

Answer 2: Fake

Q3: The Indian football team was nicknamed ‘Bhangra Boys’

Answer 3: Not Fake

Episode 316 -Festival De Cannes

Q1: Grasshoppers have ears on their stomachs.

Answer 1: Not Fake

Q2: Cannes Film Festival happens annually in Milan.

Answer 2: Fake

Q3: Radio was invented before the telephone.

Answer 3: Fake

Episode 315 -Darling Prabas

Q1: Venus is the only planet to spin clockwise

Answer 1: Not Fake

Q2: Prabhas made a cameo appearance in a Bollywood film?

Answer 2: Not Fake

Q3: Camels store water in their blood vessels

Answer 3:Not Fake

Episode 314 -Shahenshah

Q1: Owls cannot move their eyeballs.

Answer 1: Not Fake

Q2: The original story of Shahenshah was written by Jaya Bachchan

Answer 2: Not Fake

Q3: The first credit card in India was issued in the year 2000.

Answer 3: Fake

Episode 313 -Dengue vs Human

Q1: You can only catch dengue once in a lifetime?

Answer 1: Fake

Q2: A human produces enough saliva throughout their life to fill two swimming pools

Answer 2: Not Fake

Q3: The state of Hawaii moves closer to Alaska every year

Answer 3: Not Fake

Episode 312 – Is Unicorn even real?

Q1: Your stomach is about the same size as your fist.

Answer: Fake

Q2: Dump/Floater and Wipe are terms used in Basketball.

Answer: Fake

Q3: Unicorn is the national animal of Indonesia.

Answer: Fake

Episode 311 – Sanskrit’s Adikavi

Q1: India won a bronze at the asian tt championship

Answer 1:Not Fake 

Q2: Mont Blanc is the highest peak in the alps

Answer 2: Not Fake 

Q3: Maharishi Valmiki had drafted the first-ever Sanskrit shloka

Answer 3: Not Fake

Episode 310 – Speed Breaker

Q1: India first mcdonald outlet opened in 1996

Answer 1: Not Fake 

Q2: Cranberries dont actually grow underwater

Answer 2: Not Fake 

Q3: Qwerty keyboard was designed to slow down the typing speed

Answer 3: Not Fake 

Episode 309 -Moonbow Ya Rainbow?

Q1: Praful Patel has been sworn in as the new chief minister of Gujarat.

Answer 1: Fake 

Q2:  A’moonbow’ is a rainbow.

Answer 2: Not Fake 

Q3: Bears hibernate in the winter.

Answer 3: Fake

Episode 308 -Sting Operation

Q1: Asian games in India were last held in 1992

Answer 1: Not Fake 

Q2:One quarter of all your bones are located in your feet

Answer 2: Not Fake 

Q3:Bees can only sting once

Answer 3:  Fake 

Episode 307 -Indian In Formula 1?

Q1: Baklava’ is an Afghan dessert.

Answer 1:  Fake 

Q2: Narain Karthikeyan was the first Formula One driver from India.

Answer 2: Not Fake 

Q3: ‘GIF’ stands for Graphics Image Feature.

Answer 3: Fake

Episode 306 – The King Of Mangoes

Q1: Alphonso mango was introduced in India by a Portuguese Viceroy.

Answer 1: Not Fake 

Q2: APJ Abdul Kalam and M.F Hussain were born on the same day.

Answer 2: Fake 

Q3: Mohun Bagan A.C is the oldest football club in India.

Answer 3: Not Fake

Episode 305 – Sarod Samrat

Q1: Ustad Amjad Ali Khan is an Indian classical sitar player.

Answer 1: Fake

Q2: The study of fruits is called Pomology.

Answer 2: Not Fake 

Q3: The term ‘Penalty Stroke’ is not associated with Football.

Answer 3: Not Fake

Episode 304 – Laung Lata

Q1: ‘Alam Ara’ is the first colour film produced in India.

Answer 1: Fake

Q2: Clove is obtained from the flower bud.

Answer 2: Not Fake

Q3: Ulcers are caused by spicy food.

Answer 3: Fake

Episode 303 – Banarasi Paan

Q1: The iconic song paan Banaras Wala was not written for the film don

Answer 1: Not Fake

Q2: Naomi Osaka is one of the top-ranked tennis players at the moment

Answer 2: Not Fake 

Q3: Snakes shed their skin a few times a year

Answer 3: Not Fake 

Episode 302 -Big B-Rekha Jodi

Q1: Abhinav Bindra won the first Olympic gold medal for India in an individual event

Answer 1: Not Fake 

Q2: Rekha has done nine films with Amitabh Bachchan.

Answer 2: Not Fake 

Q3: The tongue of a giraffe is purple in color.

Answer 3: Not Fake 

Episode 301 – Aakhri Pasta

Q1: The term beamer is associated with football

Answer 1: Fake

Q2: A dog sweats through its paws

Answer 2: Not Fake 

Q3: A brand has named their product after Chunky Pandey movie character

Answer 3: Not Fake

Episode 300 – Hat-Trick Hero Messy

Q1: Indian air force hat-trick Hero Messiquarters is located in Mumbai

Answer: Fake

Q2: Lionel Messi scored a hat trick to overtake people as a top international scorer

Answer: Not Fake

Q3: Chhau dance enacts episodes from Mahabharata and Ramayana

Answer: Not Fake

Episode 299 – Helicopter to Mentor

Q1: Tansen’s real name was Ramtanu Pandey.

Answer 1: Not Fake

Q2: MS Dhoni has been named as team India’s mentor for the T20 World Cup.

Answer 2: Not Fake

Q3: Biopsy test helps in diagnosis of cancer.

Answer 3: Not Fake

Episode 298 – Rocky Nora

Q1: Nora Fatehi made her Bollywood debut with the film ‘Rocky Handsome’.

Answer 1: Fake

Q2: The most venomous animal on Earth is a snail.

Answer 2: Not Fake

Q3: Serena Williams won the women’s singles final at us open 2021.

Answer 3: Fake

Episode 297 – Queen of Indipop

Q1: Asha Bhosle is the first Indian singer to be nominated for the grammy award

Answer 1: Not Fake

Q2: Virat Kohli to step down as India T20 captain after the world cup

Answer 2: Not Fake

Q3: Daman and Diu is the smallest union territory

Answer 3: Fake

Episode 296 – Dilade Burj Khalifa

Q1: Exercise bright star is a multinational military exercise held in India?

Answer 1: Fake

Q2: The tallest building in the world is located in Dubai

Answer 2: Not Fake

Q3: More than 5 actors have played the role of James bond

Answer 3: Not Fake

Episode 295 – Mu Covid?

Q1: MU variant of the coronavirus was first identified in china

Answer 1: Fake

Q2: Disha Patani has worked as a child artist in a Telugu film

Answer 2: Fake

Q3: Elephant tusks do not grow back

Answer 3: Not Fake

Episode 294 -Haryanvi Ali Khan

Q1: Saif Ali khans ancestral home Pataudi palace is located in Haryana.

Answer 1: Not Fake

Q2: Elon musk went to space in 2021

Answer 2: Fake

Q3: Jhinga is scientifically not classified as fish

Answer 3: Not Fake

Episode 293 – Life of Butterfly

Q1: A caterpillar can turn into a butterfly.

Answer 1: Not Fake

Q2: Famous Hindi author Munshi Premchand’s real name is Dhanpat Rai.

Answer 2: Not Fake

Q3: Entomology is the science that studies animals.

Answer 3: Fake

Episode 292 -Saifeena Ke 3

Q1: Karenna Kapoor khan and saif Ali khan have worked together in more than 3 films

Answer 1: Not Fake

Q2: Nipah virus is transmitted from mosquitos

Answer 2: Fake

Q3: Avani Lekhara is the first Indian woman to win two medals in the Paralympics

Answer 3: Not Fake

Episode 291 – Bollywood’s Khiladi

Q1: The ‘Border-Gavaskar Trophy’ test cricket series is played between India & Australia.

Answer 1: Not Fake

Q2: Nirmala Sitharaman is India’s first woman finance minister.

Answer 2: Fake

Q3: Akshay Kumar has worked in 8 films with the title ‘Khiladi’ in it.

Answer 3: Not Fake

Episode 290 -Doctor bana Medalist?

Q1: A female deer is called a doe.

Answer 1: Not Fake

Q2: Sushi originated in Japan.

Answer 2: Fake

Q3: Suhas LY who won a silver medal in Badminton at the Tokyo Paralympics 2021 is a doctor by profession.

Answer 3: Fake

Episode 289 – Clay Courts?

Q1: Kuchipudi is a solo dance.

Answer 1: Fake

Q2: The French Open is played on Clay surface.

Answer 2: Not Fake

Q3: Cruciate ligament is found in a human knee.

Answer 3: Not Fake

Episode 288 – Tiniest Omelette

Q1: A woodpecker lays the world’s smallest egg.

Answer 1:Fake

Q2: Ranbir Kapoor was the Assistant Director in Sanjay Leela Bhansali’s movie Black.

Answer 2: Not Fake

Q3: India shares the longest international border with Bangladesh.

Answer 3: Not Fake

Episode 287 -Cod Blooded Creatures

Q1: Reptiles like lizards are cold-blooded.

Answer 1: Not Fake

Q2: Deepa Malik has won a gold medal at the 2016 Summer Paralympics.

Answer 2: Fake

Q3: Alia Bhatt was born in London.

Answer 3: Not Fake

Episode 286 – Pongalo Pongal

Q1: Snakes that are active in the daytime generally have round pupils.

Answer 1: () Not Fake

Q2: MS Dhoni has scored more than 50 centuries in his cricket career.

Answer 2: () Fake

Q3: Pongal is a popular festival in Kerala.

Answer 3: () Fake

Episode 285 – Rama Setu Nepal mein?

Q1: Adam bridge is located between India and Nepal

Answer 1: Fake

Q2: An ostrich has two toes on each foot

Answer 2: Not Fake

Q3: Dadashaheb Phalke award is India’s highest award in the field of Cinema

Answer 3: Not Fake

Episode 284 -Boneless Sharks?

Q1: Sharks do not have bones in their body

Answer 1: Not Fake

Q2: Jasprit Burmah became the quickest Indian pacer to take 100 test wickets

Answer 2: Not Fake

Q3: Tabla is believed to be invented from mridangam

Answer 3: Not Fake

Episode 283 – Detective DC

Q1:‘DC’ in DC comics stands for Detective Comics.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Water is composed of two elements – oxygen and hydrogen.

Answer 2: () Not Fake

Q3: India’s first Muslim woman chief minister is from Kerala.

Answer 3: () Fake

Episode 282 – The Steyn Gun

Q1: Sholay is the longest-running Indian film in theatres

Answer 1: () Fake

Q2: Dale Steyn who announced his retirement from International Cricket is from South Africa

Answer 2: () Not Fake

Q3: Mercury is nearest to the earth

Answer 3: () Not Fake

Episode 281 – India’s Shooting Stars!

Q1: Prakash Padukone was the first Indian to have won the All England Badminton championship.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Sumit Antil who recently won a gold medal in the Tokyo Paralympics for India is associated with the shooting.

Answer 2: () Fake

Q3: The deities of Jagannath Temple in Odisha are made of wood.

Answer 3: () Not Fake

Episode 280 -Ant – Super Man?

Q1: Harmanpreet Kaur holds the record for the highest number of runs in women international cricket

Answer: () Fake

Q2: Ants rest for around 8-10 minutes in 12 hours

Answer: () Not Fake

Q3: Kriti Sanon made her acting debut in a bollywood film

Answer: () Fake

Episode 279 -Indian Tennis Stalwarts

Q1: Mahesh Bhupathi is the only Indian Tennis player to win a medal at Olympics

Answer: () Fake

Q2: The railway platform of Kharagpur station is the longest in the world.

Answer: () Fake

Q3: Atal Bihari Vajpayee is known for serving as a Prime Minister for the shortest period of time.

Answer: () Not Fake

Episode 278 – Rockstar Ranbir

Q1: Ranbir Kapoor’s character name in rockstar was Janardhan Zakhar.

Answer 1: Not Fake

Q2: The field medal is a prestigious International Honour given in Army

Answer 2: Fake

Q3: Jupiter is the only planet made of gas and liquids.

Answer 3: Not Fake

Episode 277 – Silver is Gold?

Q1: A group of tortoises is called a creep.

Answer: () Not Fake

Q2: The Statue of Unity in Gujarat is taller than new york’s statue of liberty.

Answer: () Not Fake

Q3: In the first modern Olympic games, the first placers were awarded silver medals.

Answer: () Not Fake

Episode 276 – God’s Debut Match

Q1: The chikungunya virus was first detected in India?

Answer: () Fake

Q2: Sachin Tendulkar scored his first century in his debut test match 

Answer: () Fake

Q3: Dark chocolate has a lower amount of sugar as compared to other varieties of chocolate

Answer: () Not Fake

Episode 275 – Lazy Panda?

Q1: Male koalas have two penises

Answer: Not Fake

Q2: The size of a newborn panda is smaller than a mouse?

Answer: Not Fake

Q3: Apple has the least content of vitamin c as compared to other fruits

Answer: Not Fake

Episode 274 – Madam Chief Justice

Q1: A housefly can turn solid food into liquid by spitting or vomiting on it

Answer 1: () Not Fake

Q2: After 6 long years, Justice B V NAGARATHNA is in line to be the second women Chief Justice of India

Answer 2: () Fake

Q3: The Character Bagheera from ‘Jungle Book’s a Black Panther.

Answer 3: () Not Fake

Episode 273 – Berry Crush?

Q1: Mice love eating Cheese.

Answer: () Fake

Q2: Strawberries are best picked just before ripening.

Answer: () Not Fake

Q3: Manish Malhotra acted in the film ‘Kuch Kuch Hota Hai’

Answer: () Not Fake

Episode 272 -Nepotism in Politics?

Q1:  Jyotiridhya Scindia is a fourth-generation MRP from his family

Answer 1: () Fake

Q2: Assam has the longest international border?

Answer 2: () Fake

Q3: Tulsi leaves are never offered to Lord Ganesha

Answer 3: () Not Fake

Episode 271 – Women Architects

Q1: Honeybees can flap their wings 200 times in a second?

Answer: Not Fake

Q2: There are nine monuments in India built by women?

Answer: Not Fake

Q3: The longest game of chess lasted for over 20 hours

Answer: Not Fake

Episode 270 – Floating  Apples?

Q1: Sushmita Sen was born in Hyderabad?

Answer: Not Fake

Q2: Bats can eat up to a thousand insects in an hour?

Answer: Not Fake

Q3: Apples cannot float on water?

Answer: Fake

Episode 269 -Pencil COVID

Q1: There is a New COVID test using Pencil Lead.

Answer 1: Not Fake

Q2: India will host the 2022 FIFA U-17 Women’s World Cup.

Answer 2: Not Fake

Q3: Just like Women, Female Whales also undergo Menopause.

Answer 3: Not Fake

Episode 268 – Phool Ya Fool

Q1: Kerala Is Highest Rice Producing State In India.

Answer 1: () Fake

Q2: Three Indian participants won the miss universe title.

Answer 2: () Fake

Q3: Sunflowers always face the sun.

Answer 3: () Not Fake

Episode 267 – Prof. Boman

  1. Boman Irani has played the character of a teacher twice.Answer: Fake
  2. Field Marshal is the highest rank in Navy.Answer: Fake
  3. Frogs don’t drink water.Answer: Not Fake

Episode 266 -Foreign Homeopathy?

Q1: Homeopathy originated in India

Answer 1: () FAKE

Q2: Nautanki is the folk dance of Uttar Pradesh

Answer 2: () NOT FAKE

Q3: World’s First Internet Search Engine was called ‘Archie’

Answer 3: () NOT FAKE

Episode 265 -Bin Baadal Barish

Q1: Rishi Kapoor first role was as a toddler

Answer: () Not Fake

Q2: Nepal is the only country apart from India where Indian Rhinoceros is found in their natural habitat

Answer: () Not Fake

Q3: Dubai created its own rainfall using drone technology

Answer: () Not Fake

Episode 264 – Midnight Sun?

Q1: To honor Rabindranath Tagore, 23 January is celebrated as literature day.

Answer 1: () Fake

Q2: In Norway, the sun can be seen even at midnight.

Answer 2: () Not Fake

Q3: Vidya Balan has played her namesake character vidya’ in six films.

Answer 3: () Fake

Episode 263 -Melon ki Subzi?

Q1: Aamir khan has dubbed for a dog voice?

Answer 1: () Not Fake

Q2: Watermelons are scientifically classified as vegetables

Answer 2: () Fake

Q3: Hardik Pandya dons has highest individual socore of 228 as his sport jercy

Answer 3: () Not Fake

Episode 262 -India’s OG pinch hitter

Q1: Cricketer Yaspal Sharma was part of the Indian team than won the 1983 World Cup?

Answer 1: () Not Fake

Q2: The official language of Kerela is Kannada?

Answer 2: () Fake

Q3: Goats have rectangular pupils giving them peripheral vison

Answer 3: () Not Fake

Episode 261 -Sach Aur Jhut Ka Saamna

Q1: Mahabharath has launched an initiative called jail tourism

Answer 1: () Not Fake

Q2: Kpop and K Dharma are native to South Korea

Answer 2: () Not Fake

Q3: Tokyo Olympics medals are usually made from recycled mobile phones?

Answer 3: () Not Fake

Episode 260 -Black Water

Q1: Scientists have recently discovered water on Saturn

Answer 1: () Fake

Q2: Dronachauyarya award has been renamed afer PM Narendra Modi

Answer 2: () Fake

Q3: The Persian leopards spend most of their time on tress

Answer 3: () Not Fake

Episode 259 -The Karate Debut

Q1: Made its debut at the 2020 Tokyo Olympics.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Fahrenheit is used to measuring temperature.

Answer 2: () Not Fake

Q3: Sridevi and Sara Ali Khan share the same birthday.

Answer 3: () Fake

Episode 258 – Owl’s Parliament?

Q1: Bhaichung Bhutia is the head coach of Indian national football team.

Answer 1: () Fake

Q2: Qutub Minar was built before Red Fort.

Answer 2: () Not Fake

Q3: A group of owls is called a parliament.

Answer 3: () Not Fake

Episode 257 -Sinhalese Deficiency

Q1: Increased level of dust causes humidity in the Air.

Answer 1: () Fake

Q2: Beriberi is a deficiency of Vitamin B1, gets its name from a Sinhalese word for ‘Weakness’

Answer 2: () Not Fake

Q3: The word ‘Teras’ in Dhanteras means Utensils.

Answer 3: () Fake

Episode 256 -Aam Aadmi Ka Rashan Card

Q1: The pupil contract when a person is hungry

Answer 1: () Fake

Q2: ‘Aam Aadmi ka Adhikar’ is a phrase associated with ration card

Answer 2: () Fake

Q3: Ayurveda is not among the four Vedas

Answer 3: () Not Fake

Episode 255 -Saina: Karate Champion

Q1: Saina Nehwal holds a brown belt in Karate.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Katrina Kaif has seven siblings.

Answer 2: () Not Fake

Q3: Afghani is the currency of Afghanistan.

Answer 3: () Not Fake

Episode 254 – Golden Tortoise

Q1: Lord Krishna Was Born In Vrindavan.

Answer 1: () Fake

Q2: Euro Cup Is A Tournament In Football.

Answer 2: () Not Fake

Q3: Golden Greek Tortoise is the Largest Living Species of Tortoise in the World.

Answer 3: () Fake

Episode 253  -Bollywood Blockbuster

Q1:  Black Window is a Female Species of Spider

Answer 1: () Not Fake

Q2: The Phrase 100 Crore Club refers to Films Box Office Collections

Answer 2: () Not Fake

Q3: India bought an aircraft carrier from France which was later renamed as INS Vikramaditya.

Answer 3: () Fake

Episode 252  – DDLJ ka Naamkaran?

Q1:New Zealand cricket team to tour Pakistan after 18 years

Answer 1: () Not Fake

 Q2: Starfish turn their stomach inside out to eat

Answer 2: () Not Fake

Q3: The movie title Dilwale Dulhania Le Jayenge was suggested by Farida Jalal

Answer 3: () Fake

Episode 251 -Conscious Sleep?

Q1: Golf balls bounce only on concrete.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Cotton Plants need 500 days to grow.

Answer 2: () Fake

Q3: Dolphins Sleep with Half of their brain active.

Answer 3: () Not Fake

Episode 250 -Onam: Dish ya Festival?

Q1: Kishore Kumar songs were banned on the radio during the emergency?

Answer 1: Not Fake

Q2: Onam is also the name of sweetened rice dish?

Answer 2: Fake

 Q3: Frog is a cold-blooded animal?

Answer 3: Not Fake

Episode 249-Googol ya Google?

Q1: Google got its name due to a spelling error

Answer 1: () Not Fake

Q2: Madhya Pradesh shares its border with Jharkhand?

Answer 2: () Fake

Q3: Mysore Paak is a sweet dish?

Answer 3: () Not Fake

Episode 248-SRK ka Fan!

Q1: Crocodiles shed tears while eating.

Answer 1: () Not Fake

Q2: Pegasus is an anti-virus.

Answer 2: () Fake

Q3: Shah rukh khan has also directed the film ‘fan’.

Answer 3: () Fake

Episode 247 -Human Dolphins?

Q1: Dolphins can speak like humans

Answer 1: () Not Fake

Q2: Saif Ali Khan’s real name is Sajid Ali Khan

Answer 2: () Not Fake

Q3: Bara Imambara is in Hyderabad

Answer 3: () Fake

Episode 246 -Independence Day Special

Q1: Barak Obama was the Cheif Guest at the 2019 Independence Day Parade in Delhi?

Answer 1: () Fake

Q2: Birds evolved from dinosaurs?

Answer 2: () Not Fake

Q3: The poem jab tak hai jaan has been composed by SRK himself?

Answer 3: () Fake

Episode 245 -Rockstar Sunidhi?

Q1: Sunidhi Chauhan made her international singing debut with Bryan Adams?

Answer 1: () Fake

Q2: Male seahorses give birth?

Answer 2: () Not Fake

Q3: Human blood turns blue when it is out of oxygen?

Answer 3: () Fake

Episode 244 – Gully Boy Fanfare

Q1: Hair helps humans hear?

Answer 1: () Not Fake

Q2: If sharks stop swimming they die?

Answer 2: () Fake

Q3: As of 2020 gully boy is the only film to win 13 Filmfare awards?

Answer 3: () Not Fake

Episode 243 -Angry Mosquitoes

Q1: Only the female mosquitoes bite.

Answer: () Not Fake

Q2: Lightning never strikes the same place twice.

Answer: ()  Fake

Q3: Japanese cherry blossom trees don’t produce fruit.

Answer: () Not Fake

Episode 241 -Bahrain ->SL ->India?

Q1: Jacqueline Fernadez was born in Bahrain?

Answer: Not Fake

Q2: Water is the most common element on earth?

Answer: Fake

Q3: Hippopotamus create their own sunscreen?

Answer: Not Fake

Episode 240 – God’s Own Island

Q1: Thee most spoken language in Lakshadweep is Malayalam

Answer: Not Fake

Q2: The knight is the only piece in chess that moves diagonally?

Answer: Fake

Q3: 3 idiots movie was inspired by Chetan bhagat’s novel 3 mistakes of my life?

Answer:Fake

Episode 239 -India’s UNESCO City

Q1: Ahmedabad is the first Indian city to be included in the UNESCO world heritage list

Answer: Not Fake

Q2: During pregnancy, morning sickness’ happens only in the morning.

Answer: Fake

Q3: Cats see the world in black and white.

Answer: Fake

Episode 238 – Lightning Bolt

Q1: Usain Bolt has won 8 gold medals in Olympics

Answer 1: Not Fake

Q2: Fish don’t blink.

Answer 2:Not Fake

Q3: A heptagon has eight sides

Answer 3: Fake

Episode 237 -Ancient Dance Form

Q1: Bharatnatyam is the oldest form of dance in India?

Answer: () Fake

Q2: Atif Aslam is also an actor?

Answer: () Not Fake

Q3:BEER is older than wine?

Answer: () Not Fake

Episode 236 – Dil Se, Yuvi

Q1: Flaxseed is banned in France.

Answer: () Not Fake

Q2: ‘Straight From The Heart’ is an autobiography written by Yuvraj Singh.

Answer: () Fake

Q3: Kajol made her Bollywood debut when she was 16 years old

Answer: () Not Fake

Episode 235-  Apple ya Samsung?

Q1: Butterflies can taste food with their feet.

Answer 1: Not Fake

Q2: The brand Apple is older than ’SAMSUNG’.

Answer 2: Fake

Q3: Four of Vishal Bhardwaj’s films are Shakespeare adaptations.

Answer 3: Fake

Episode 234- Hakuna Matata 

Q1: Pineapples usually take a year to grow

Answer 1: Fake

Q2:  Timon & Pumbaa were Aladdin’s best friends in the film Aladin

Answer 2: Fake

Q3: Sirisa bandla is the third woman of Indian origin to go into space

Answer 3: Not Fake

Episode 232 – Nosey Polar Bears

Q1: Coconut is a nut

Answer 1: Fake

Q2: The ICC T20 World Cup 2021 will be hosted by Oman

Answer 2: Not Fake

Q3: Polar Bears greet each other by touching noses

Answer 3: Not Fake

 

Episode 231 -Internet se pehle Email?

Q1: The stickers on fruits are edible?

Answer 1: Not Fake

Q2: Taapse panu made her hindi film debut in the film chashme badoor?

Answer 2: Not Fake

Q3: Email existed before the world wide web?

Answer 3: Not Fake–

Episode 230 – Tennis Masters

Q1: Horses can sleep standing up?

Answer 1: Not Fake

Q2: Novak Djokovic has won Wimbledon six times in a row?

Answer 2: Fake

Q3: Amazon is world’s largest rainforest?

Answer 3: Not Fake

Episode 229 – Italian Eu-phoria

Question 1:Broccoli has more Vitamin C than Orange?

Answer 1: Not Fake

Question 2: Italy won the men’s European championship for the second time?

Answer 2:  Not Fake

Question 3: Cocoa beans were once used as currencies?

Answer 3: Not Fake

Episode 228 – Pepper Tax?

Q1: Tigers are the largest of all wild eats?

Answer: () Not Fake

Q2: Black pepper was earlier used to pay rent and taxes?

Answer: () Not Fake

Q3: First case of zika virus was found in Maharastra?

Answer: () Fake

Episode 227 -Sri Lankan Beauty

Q1: The chipko movement in india was aimed at protecting rivers from getting dammed?

Answer: () Fake

Q2: Jaquline fernadis is a former miss world?

Answer: () Fake

Q3: The 2020 nobel prize in physiology or medicinewas awarded for the discovery of the covid 19 vaccine?

Answer: () Fake

Episode 226 -Kargil Triumph

Q1: The sun is ten times bigger than the earth?

Answer: () Fake

Q2: INDIA WON THE KARGIL war when Manmohan singh was the prime minister?

Answer: () Fake

Q3: In India, Swacch Bharat Abhiyan was launched on Pandit Jawaharlal Nehru’s birth anniversary?

Answer: () Fake

Episode 225 – Rajapalayam: Sheher ya Kutta?

Q1: Rajapalayam are dog breeds native to India?

Answer: Not Fake

Q2: Grass was among the first things that were used as tampoons?

Answer: Not Fake

Q3: Jyotiradhiya SCI India was elected as Indian Health Minister in July 2021?

Answer: Fake

Episode 224 – Gavaskar: Stadium to Stage?

Q1: Raspberries are berris?

Answer 1: Fake

Q2: It takes approximately 50 hours or more for fdod to digest in human body?

Answer 2: Not Fake

Q3: Cricketer Sunil Gavaskar has acted in a movie?

Answer 3: Not Fake

Episode 223 – Space mein Aloo

Q1: Grasshoppers have ears in their bellies?

Answer 1: Not Fake

Q2: Potato was the first food that grew on space?

Answer 2: Not Fake

Q3: Camels store water in their humps?

Answer 3: Fake

Episode 222 – Olympics Special 

Q1: The computer mouse was earlier called the turtle?

Answer 1: Not Fake

Q2: Thumb is responsible for 50% of the strength in your hand?

Answer 2: Fake

Q3: Trampolining is an Olympic sport?

Answer 3: Not Fake

Episode 221 – Queen of Jhansi 

Q1: Manikarnika: The Queen of Thansi was directed by Kangana Ranaut?

Answer 1: Not Fake

Q2: Humans and Dinosaurs walked the earth at the same time?

Answer 2: Fake

Q3: Emoji is a Japanese word?

Answer 3: Not Fake

Episode 220 -Smiling pistachio 

Q1: The word pistachio means happy?

Answer 1: Not Fake

Q2:The official currency of bhutan is taka?

Answer 2: Fake

Q3: Human tight bones are stronger than metal?

Answer 3: Not fake

Episode 219 – Origins of Satyameva Jayate

1: Giant pandas are native to China?

Answer 1: NOT  FAKE

Q2: 3 idiots was the first film in which amir khan r madhavan and sharman joshi starred together?

Answer 2: FAKE

Q3: The words sataymev jayte seen in the national anthem is taken from rigveda?

Answer 3: FAKE

Episode 218 – Deep-Veer ki Kahani

Q1: Manu bhaker will be representing india at 2020 tokyo olympics in shoooting?

Answer 1: NOT  FAKE

Q2: Ranveer Sing and Deepika Padukone will be directed by Karan Johar in the upcoming film rocky and rani ki prem kahani?

Answer 2: FAKE

Q3: The team of a member of the rajya sabha is six years?

Answer 3: NOT  FAKE

Episode 217 – Pepper: Black ya Gold?

Q1: Flamingo birds are not pink when they are born?

Answer 1: Not Fake

Q2: The opening Ceremony of the UEFA Euro cup 2020 took place in London?

Answer 2: Fake

Q3: Pepper is also known as ‘black gold’?

Answer 3: Not Fake

Episode 216 -Tarbooj: Phal ya Sabji?

Q1: A blue whale’s tongue alone weighs as much as an adult elephant?

Answer 1: Not Fake

Q2: The Ashes Test cricket series is played between England and South Africa?

Answer 2: Fake

Q3: WATERMELON IS ONE OF THE ONLY FOODS, WHICH IS BOTH FRUIT & A VEGETABLE?

Answer 3: Not Fake

Episode 215 – Kumble’s 10/10 record

Q1: Priyanka Chopra made her acting debut in a south Indian film?

Answer 1: Not Fake

Q2: Anil Kumble took his iconic 10-wicket haul in a match against Australia?

Answer 2: Fake

Q3: India’s First Private Airport was opened in Cochin?

Answer 3:Not Fake

Episode 214 -The First Khan

Q1: Novak Djokovic won the 2021 french open?

Answer 1: NOT FAKE

Q2: Mohinattam dance form originated in Odisha?

Answer 2: FAKE

Q3: Dilip Kumar played the role of king akbar in the film Mughal e Azam?

Answer 3: FAKE

Episode 213 – World’s First University?

Q1: Rabindra Nath Tagore was born in Shantiniketan – West Bengal?

Answer 1: FAKE

Q2: Parrots are better than ravens at mimicking human speech?

Answer 2: FAKE

Q3: The ancient University of taxila is located im present day Bihar?

Answer 3: FAKE

Episode 211 – World’s Happiest Country

Q1: The official currency of Bhutan is Taka?

Answer 1: FAKE

Q2: People with Alektorophobia are afraid of beards?

Answer 2: FAKE

Q3: Swimming is the only Olympic sport where no competitor can cross the finish line?

Answer 3: NOT FAKE

Episode 210 – Pravasi Rojgar

Q1: Nana Patekar has recently launched an online platform pravasi rojgar to help migrant workers to find jobs?

Answer 1: Fake

Q2: Insulin is produced and synthesized in the pancreas?

Answer 2: Not Fake

Q3: Meghan markels first name is rachel?

Answer 3: Not Fake

Episode 210 -Mecca of Cricket

Q1:  The finals of the world test championship 2021 were played at the Lords cricket ground?

Answer 1: Fake

Q2: Sitars can be made from pumpkin?

Answer 2: Not Fake

Q3: Pigeons can recognise human face?

Answer 3: Not Fake

Episode 209 – Aamir’s Tennis Affair

Q1: The Word ‘Muscle’ originates from a Hindi word?

Answer 1: Fake

Q2: Aamir Khan is also a state level Tennis player?

Answer 2: Not Fake

Q3: The NASA Mars Mission 2020 created oxygen on Mars?

Answer 3: Not Fake

Episode 208 –

Q1: Match sticks were invented before lighter?

Answer 1: Fake

Q2: The earliest form of contraceptives was made from crocodile dung?

Answer 2: Not Fake

Q3:Match sticks were invented before lighter?

Answer 3: Not Fake

Episode 207 – IIT se CM?

Q1: Delhi is the most populated city in the world?

Answer 1: Fake

Q2: Majority of Earths air is made of oxygen?

Answer 2: Fake

Q3: Arvind kejriwal is an iit alumini?

Answer 3: Not Fake

Episode 206 -Katrina Londonwaley?

Q1: Silverfish is a type of fish?

Answer 1: Fake

Q2: Katrina Kaif was born in London?

Answer 2: Fake

Q3: Plants can communicate through their roots?

Answer 3: Not Fake

Episode 205 – Helicopter Shots! 

Q1: MS Dhoni is the first indian wicketkeeper to score 4000 test runs?

Answer : Not Fake

Q2:  Mamata Banerjee is the first longest serving woman chief minister of India?

Answer : Fake

Q3: Mice can live upto 100 years?

Answer : Fake

Episode 204 -Art-athon at Olympics?

Q1: Art used to be an olympic event?

Answer : Not Fake

Q2: Woodpeckers have no vocal cords?

Answer : Not Fake

Q3: Trees are older than sharks?

Answer : Fake

Episode 203 – United States of U.P.?

Q1: Bhartiya janta party is the oldest political party in India?

Answer 1: Fake

Q2: The combined population of UP & MAHARASTRA is larger than that of US?

Answer 2: Not Fake

Q3: Novak Djokovic has won more of master titles than roger Federer?

Answer 3: Not Fake

Episode 202 – Shark Reproduction

Q1: Shark pregnancies can last upto 4 years?

Answer: Not Fake

Q2: Gorillas can catch human cold?

Answer: Not Fake

Q3: The film gully boy is an adaptation of novel titled calling sehmat?

Answer: Fake

Episode 201 – Dribble Milkha Dribble

Q1: Priyanka Chopra Jonas has released a hair care brand.

Answer 1: Not Fake

Q2: Thiruvalluvar whose statue stands off the coast

Answer 2: Fake

Q3: Milkha Singh’s wife Nirmal Saini

Answer 3: Fake

Episode 200 -Bollywood Atrangi

Q1: Lungs are the heaviest internal organ in the human body

Answer 1: Fake

Q2: ranveer singh worked worked as a copywriter before making his debut in bollywood

Answer 2: Not Fake

Q3: virender sehwag has captained two different IPL teams

Answer 3: Fake

Episode 199 -Nepal mein Ganga maa?

Q1: Ganges flows through India and Nepal?

Answer 1: Fake

Q2: Elephants can swim up to 32 kms a day?

Answer 2: Not Fake

Q3: Saharanpur is the only district in India that shares its boundary with four states?

Answer 3: Fake

Episode 198 – Indians at NASA

Q1: Kalpana Chawla went to space in an Apollo space shuttle the first time?

Answer 1: Fake

Q2: A snake uses its tongue to smell?

Answer 2: Not Fake

Q3: Uddhav Thackeray is the first person from Thackeray family to become the Chief Minister of Maharashtra?

Answer 3: Not Fake

Episode 197 – The Biggest Blockbuster

Q1: Chips packets are filled with nitrogen gas to keep the chips crisp?

Answer: Not Fake

Q2: Doga is yoga performed by dogs?

Answer: Fake

Q3: The suns mass takes up over 99percent of solar system?

Answer: Not Fake

Episode 196 – 2 States, 1 CM

Q1: Andy jassy will take over as the ceo of google from July?

Answer: Fake

Q2: Rama and krishna are two species of tulsi plant?

Answer: Not Fake

Q3: The current chief ministers of punjab and harayana share the same surname?

Answer: Fake

Episode 195 – First Humans on Moon

Q1:Beriberi is a disorder caused by deficiency of vitamin b1?

Answer 1: Not Fake

Q2: Sonakshi sinha and shraddha kapoor both made their bollywood debut in the same year?

Answer 2: Not Fake

Q3: Six apollo missions have landed on the moon?

Answer 3: Not Fake

Episode 194 – Shuttle ki Superstar

Q1:Astronauts wear diapers in space?

Answer 1: Not Fake

Q2:Saina Nehwal is the first Indian woman to achieve the no.1 ranking in World Badminton?

Answer 2: Not Fake

Q3: The wettest places on India Mawsynram and Cherrapunji are located in Assam?

Answer 3: Fake

Episode 193 – Bhajji ka Doosra

Q1: Nimbus is a type of cloud?

Answer 1: Not Fake

Q2: Uneven bars and vaults are two types of events in womens Gymnastics?

Answer 2: Not Fake

Q3: Harbajans nickname Bhajji was given to him by Yuvaraj Singh?

Answer 3: Fake

Episode 192 – Sultanpur ka Sultan

Q1: 6 of Rajkumar Rao’s films have a name of places in their titles?

Answer 1: Not Fake

Q2: The youngest member of Parliament was 25 years old when elected?

Answer 2: Not Fake

Q3: Liquified Petroleum Gas (LPG) is mainly mixture of Ethane and Methane?

Answer 3: Fake

Episode 191 – Virat ya Sachin?

Q1: Virat Kohli s jersey number is the sum total of sachin Tendulkar and ms dhonis jersey number?

Answer 1: Fake

Q2: Leeches have 32 brains?

Answer 2: Not Fake

Q3: Samsung started in south korea?

Answer 3: Not Fake

Episode 190 – Savory Seafood

Q1: Shrimp and prawns are the same animals?

Answer 1: Fake

Q2: The 2022 women’s world cup will be held in new Zealand?

Answer 2: Not Fake

Q3: In india there are three state capitals that begin with the letter P?

Answer 3: Fake

Episode 189 – The Defiant Malala

Q1: Gul makai is benazir bhuttos autobiography?

Answer 1: Fake

Q2: Pistachios are actually fruits?

Answer 2: Not Fake

Q3: Puducherry was formed from former Portuguese colonies?

Answer 3: Fake

Episode 188 – History of Matchmaking

Q1: The widal test is used in cricket?

Answer 1: Fake

Q2: Playing cards originated in India?

Answer 2: Fake

Q3:Coolie no 1 is the first bollywood film to go plastic free?

Answer 3: Not Fake

Episode 187 – Mother India

Q1: The first woman to win a dadasaheb phalke award was nargis?

Answer 1: Fake

Q2: Traditionally, masur daal is used in the preparation of dal makhani?

Answer 2: Fake

Q3:Rohit sharma is the only Cricketer who won rajiv ghandi khel ratna award?

Answer 3: Not fake

Episode 186 – Return of the Rhinos?

Q1: No indian has ever won the nobel prize?

Answer 1: Fake

Q2: The sundarban rhinoceros will be reintroducred in india in nov 21?

Answer 2: Fake

Q3: Mangalayam was launched the same year that sachin retired from international cricket?

Answer 3: Not fake

Episode 185 -The Great Khali 

Q1: Me-dam-me-phi is a festival of Nagaland?

Answer 1: Fake

Q2: Wrestler the great Khali’s real name is Pankaj Singh?

Answer 2: Fake

Q3: If you mix all seven colors of the rainbow white color is formed?

Answer 3: Not fake

Episode 184 – Cricketer to Author

Q1: Maharashtra has the highest number of children engaged in child labour?

Answer 1: Fake

Q2: Shilpa Shetty and Anushka Shetty are first cousins?

Answer 2: Fake

Q3: Stargazing the players in my life is a book written by Ravi Shastri?

Answer 3: Not fake

Episode 183 – Java: Cofee ya Coding?

Q1: Java is a type of Coffee?

Answer 1: Not fake

Q2: An elephant’s trunk has 2 bones?

Answer 2: fake

Q3: Lockjaw is a symptom of Plague?

Answer 3: fake

Episode 182 – Tropical Paradise

Q1: Chaitra is the first month of the Indian national calendar?

Answer 1: Not fake

Q2: In the film black amitabh bacchan suffers from dyslexia?

Answer 2: Fake

Q3: Asia is the hottest continent?

Answer 3: Fake

Episode 181 -Jaanvar se Daalchini?

Q1: A female swan is called a pen?

Answer 1: Not fake

Q2: Japanese player Naomi Osaka won the 2021 us open?

Answer 2: Fake

Q3: Cinnamon is obtained from the flower of a plant?

Answer 3: Fake

Episode 180 – Google ne kiya Yahoo!

Q1: Red blood cells are producred in heart ?

Answer 1: fake

Q2: More than 90 percent of the giant pandas diet consists of banana?

Answer 2: fake

Q3: Google was the first internet search engine?

Answer 3: fake

Episode 179 – Untold story of Disha Patani

Q1: Chestnut and button are varieties of mushrooms?

Answer 1: Not fake

Q2: Oil can float in water?

Answer 2: Not fake

Q3: Disha Patani made her hindi film debut with msdhoni the untold story?

Answer 3: Not fake

Episode 178 – India’s Tennis Sensation

Q1: The name of two capital cities in India ends with the word Nagar?

Answer 1: Fake

Q2: The headquarters serum institue of India is located in Delhi?

Answer 2: Fake

Q3: Parineeti Chopra played the role of Sania mirza in her biopic?

Answer 3: Fake

Episode 177 – China on Mars?

Q1: Satyajit Ray was the second person in the world from the film fraternity to receive an honorary doctorate from Oxford University?

Answer 1: Not fake

Q2: Udupi is a type of cuisine native to Kerala?

Answer 2: fake

Q3: China’s 2020 Mars Mission was named Hope?

Answer 3: fake

Episode 176 – Legends of Badminton

Q1: PV Sindhu was the first indian woman to win a medal in badminton at the Olympics?

Answer 1: fake

Q2: Personal protective equipment or ppe kits are recyclable?

Answer 2: Not fake

Q3: In England people drive on the left side of the road?

Answer 3: Not fake

Episode 175 -The Flying Maharaja

Q1:Air India was founded by pandit Jawaharlal Nehru?

Answer 1: fake

Q2:Similar to the planet earth the sun rises in the east and sets in the west on planet venus?

Answer 2: fake

Q3:Delhi high court is the oldest high court in India ?

Answer 3: fake

Episode 174 – ‘Made In China’ Tea?

Q1:Iced tea was invented in china?

Answer 1: fake

Q2:Sundar pichai was born and raised in kerela?

Answer 2: fake

Q3:Kangaroo cannot fart?

Answer 3: fake

Episode 173 -Shilpa ki Baazee

Q1: China’s sinopharm vaccine was given approval for emergency use from who is may 2021?

Answer 1: Not fake

Q2: Shilpa Shetty made her hindi film debut against Akshay Kumar?

Answer 2: fake

Q3:Human brain consists of 75% water?

Answer 3: Not fake

Episode 172 -Cow-id Cure

Q1: Applying cow dung on your body cures Covid-19?

Answer 1: Fake 

Q2: India got its independence before world war 2 ended

Answer 2: Fake 

Q3: Mary Kom has won a medal for India at the Olympics?

Answer 3: Not fake

Episode 171 – 48 runs in 6 balls?

Q1: The census in India occurs after every 5 years.

Answer 1: Fake 

Q2:  Dogs are capable of smelling cancer.

Answer 2: Not fake

Q3:  In cricketing history the highest number of runs scored in an over is 48.

Answer 3: Fake

TERMS AND CONDITIONS

1. This  Contest will commence from 12:00:01 A.m. (IST) to 11:59:59 p.m. (IST) (“Contest Period”).

2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on Flipkart.com.

3. Once you have signed-in to Flipkart.com, you can participate by navigating to Flipkart The Quiz Show page where 5 (five) Contest questions will be posted during the Contest Period.

4. Thereafter, if you answer all the Contest questions correctly, you will be entitled to a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered all the Contest quiz questions correctly.

5. The draw of lots will be carried out at the end of the Contest Period and a total of 1 (One) participants will be selected as winners by a random draw of lots.

6. The declared winner(s) will be eligible for winning Quiz each (hereinafter referred to as “Prize(s)”).

7. Each winner will be eligible for winning one Prize under this Contest only.

8. Each winner will be required to claim the Prize as per the requirements prescribed below in these T&Cs.

Through this, Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers you will win this quiz. And for more Flipkart Quiz please follow this tophunt.co.in. page. Best luck.

Source: Flipkart App

Leave a Comment